Now Reading
В Україні будують перший спеціалізований млин для переробки твердої пшениці

В Україні будують перший спеціалізований млин для переробки твердої пшениці

Приватне підприємство «Західний Буг» у вересні цього року планує запустити макаронну фабрику, а в жовтні — млин, який перероблятиме тверду пшеницю. Про це розповів керівник проєкту «Млин та макаронна фабрика» Володимир Бойчук.

Станом на зараз вже готується до монтажу перша черга макаронної фабрики.

«Восени того року змінили концепцію і придбали спеціальне обладнання для помолу твердої пшениці — дуруму. Це буде перший такий млин в Україні», — сказав він.

За словами Бойчука, від початку в проєкті було закладено ідею молоти як м’яку, так і тверду пшеницю на одному млині — «м’якому». Але на практиці це призводить до значного зниження виходу основного продукту та отримання до 50% небажаних залишків, які складно реалізувати.

See Also

«Якщо молоти тверду пшеницю на «м’якому» млині, ви отримаєте тільки 15–20% якісного продукту першого ґатунку. Решта — 50% другого ґатунку, який у нас практично не застосуєш ніде. Італійці його використовують для піци, але в Україні такого великого ринку немає. При наших планах у 80 т на добу (перша черга) — це величезні обсяги борошна «другого ґатунку», який нам просто нікуди подіти», — каже Бойчук.

Обладнання на млині буде турецьке, а на фабриці — італійське.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.

Scroll To Top