Now Reading
Збройні сили України взяли на озброєння дві гвинтівки Snipex

Збройні сили України взяли на озброєння дві гвинтівки Snipex

На озброєння Збройних сил України відтепер прийняті дві далекобійні гвинтівки Snipex T-REX та Snipex ALLIGATOR калібру 14,5 мм.

Про це повідомив виробник гвинтівок, компанія Snipex.

«Гвинтівки Snipex T-REX 14,5 та Snipex ALLIGATOR 14,5 успішно пройшли державні випробування і вдало витримали всі іспити. За результатами державних випробувань гвинтівки… прийняті на озброєння Збройних Сил України!», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається на сайті виробника, обидві гвинтівки призначенні для ураження рухомих і нерухомих цілей противника — живої сили та легкоброньованої техніки. Обидві мають плаваючий ствол і однакову конструкцію механізму, що гасить відбій під час пострілу.

Габарити гвинтівок також схожі, вони 1,2 метра завдовжки й важать 25 кілограмів. Дальність ефективного польоту кулі й дольоту в них так само однакова — 2 і 7 кілометрів відповідно. Це означає, що на відстані до 2 км куля може вразити ціль.

Відмінність між моделями в тому, що Snipex T-REX — це однозарядна гвинтівка, а Snipex ALLIGATOR має знімний коробчастий магазин, розрахований на п’ять набоїв.

Snipex — це бренд, під яким із 2014 року український виробник ТОВ «ХАДО-Холдинг» виготовляє великокаліберну вогнепальну зброю. Саме під цим брендом була створена перша українська далекобійна гвинтівка Snipex М. Усі складові гвинтівки, зокрема й ствол, компанія виробляє в Україні.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top