Now Reading
Відбувся фестиваль кінно-трюкового мистецтва «Кентаври» (фото)

Відбувся фестиваль кінно-трюкового мистецтва «Кентаври» (фото)

3 і 4 жовтня 2020 року в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») відбувся фестиваль кінно-трюкового мистецтва «Кентаври». Цей щорічний фестиваль, що проходить у Древньому Києві, єдиний в Україні захід кінно-трюкового мистецтва, який об’єднує провідних кінних каскадерів, що представляють нашу країну на міжнародних змаганнях і беруть участь у світових шоу-програмах.

Протягом двох днів відважні вершники та вершниці, дорослі та зовсім юні, змагалися в мистецтві верхової їзди та джигітовки (гарцювання), вражаючи глядачів своєю майстерністю, демонструючи повне взаєморозуміння і взаємодію з конем. На повному скаку віртуозні вершники робили «ластівку» та ставали на ноги у сідлі, прослизали під конем, розверталися в сідлі задом наперед, догори ногами. Окрім обов’язкової конкурсної програми учасники змагань вразили гостей Древнього Києва видовищними показовими виступами, демонструючи публіці свою неперевершену майстерність у мистецтві гарцювання!
Тільки в Древньому Києві гості на власні очі мали змогу побачити такі запаморочливі трюки як «французькі хрести», «арабески», «обриви», «повзунці», «пістолети» та багато іншого.

В перервах між змаганнями каскадерів програма доповнювалась цікавими та пізнавальними іграми, конкурсами, танцювальними флеш-мобами, а також показовими виступами з древніх бойових мистецтв від кінно-трюкового театру Древнього Києва.

Щиро вітаємо переможців у таких категоріях:

Юніори – старша група:
1 місце – Лопаєнко Марта
2 місце – Вересова Ксенія
3 місце – Нагорна Ольга
Юніори – середня група, дівчата:
1 місце – Панасенко Катерина
2 місце – Шовкова Поліна
3 місце – Щербакова Злата
Юніори – середня група, хлопці:
1 місце – Логвінов Михайло
2 місце – Абрикосов Нікіта

Юніори – молодша група:
1 місце – Панасенко Євгенія
2 місце – Бугаєнко Леся
3 місце – Ляхова Катерина
Дорослі – чоловіки:
1 місце – Сніцар Юрій
2 місце – Лапка Ярослав
3 місце – Андреєв Руслан
Дорослі – жінки:
1 місце – Скачко Вероніка
2 місце – Борисенко Катерина
3 місце – Гвоздецька Анастасія

Ввечері на гостей чекало видовищне вогняне дійство зі стрільбою з величезного требушету палаючими ядрами!
В неділю, 4 жовтня, відбулось урочисте нагородження переможців змагань.

See Also
blank

Щиро вітаємо переможців та дякуємо усім учасникам за шалені трюки, жагу до перемоги, азарт та неймовірне видовище!
Чекаємо всіх учасників та гостей на наступному фестивалі «Кентаври», що пройде навесні 2021 року!
Для тих, хто цікавиться історією середньовіччя, культурою та традиціями нашої країни, Древній Київ у Князівстві Київська Русь підготував наступні цікаві заходи:

• 14, 17 і 18 жовтня – Святкування Покрови та Дня Захисника України;
• 24-25 жовтня – Відкритий чемпіонат України з верхової стрільби з лука «Скіфи».

Щовихідних у Древньому Києві в Князівстві Київська Русь на відвідувачів чекає знайомство з історією Київської Русі в справжньому, живому середньовічному місті. А також безліч традиційних слов’янських розваг, музеї та експозиції, прогулянки на конях, смачні страви з багаття, майстер-класи з народних ремесел, екстремальні атракціони та мальовниче Лісове озеро.

У Князівстві Київська Русь відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: джигітовка (гарцювання) і верхова стрільба з лука.
Тут відкрито школу кінних лучників, заняття в якій проводять досвідчені інструктори – спортсмени Всеукраїнської федерації верхової стрільби з лука. Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (050) 385-20-35, (044) 461-99-37. І вже з першого заняття ви почнете опановувати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука.
Долучайтеся до бойових традицій наших пращурів!


Детальніше: www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top