Now Reading
Офіс Зеленського відповів на звинувачення Лукашенка проти України — нагнітання і провокація

Офіс Зеленського відповів на звинувачення Лукашенка проти України — нагнітання і провокація

В Офісі президента Володимира Зеленського стримано відреагували на звинувачення президента Білорусі Олександра Лукашенка, що Україна нібито вимагає провести нові президентські вибори.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Міждержавні відносини — це перш за все коректність і виваженість публічних формулювань. Бо незалежно від того, в якому емоційному стані перебуваєш сьогодні, у відносинах між сусідами обов’язково буде завтра, післязавтра», — натякнули у Зеленського на надмірну емоційність Лукашенка.

Щодо нібито «наказів» від України провести нові вибори, в ОП наголосили, що це неправда — «свідоме нагнітання, свідома провокативна поведінка».

В Офісі президента наголошують, що Київ поважає і географічні, і політичні кордони кожної нації й не втручається у внутрішні справи. Також там наголосили, що звинувачення в бік інших держав не зможуть заглушити голос багатотисячних протестів білорусів.

«Якщо довіри немає, — а світ бачить, що довіри й близько немає — то цей дефіцит несправедливими звинуваченнями на адресу «керівництва іншої країни» не заповнити», — йдеться в заяві.

Також в ОП пригадали Лукашенку і те, що він видав «вагнерівців» Росії, а не Україні, продемонструвавши, що «історична близькість наших двох народів та принцип взаємної допомоги сусідів для нього особисто нічого не вартує».

«Єдине, що хотілося б справді сказати білоруській державі, це — поважайте право своїх співгромадян на життя, здоров’я та свободу. І на політичну зрілість… Від цього залежатиме не тільки майбутнє Білорусі, а й майбутнє багатьох людей, включно з будь-якими політиками», — підсумували в Офісі Зеленського.

Нагадаємо, 16 серпня Лукашенко влаштував мітинг у Мінську на свою підтримку (на який по класиці звозили бюджетників), де наговорив купу гучної дурниці, про танки НАТО біля кордонів, втручання Заходу, про те, що нібито повторні вибори президента зруйнують Білорусь і так далі.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top