Now Reading
Хто з мерів найгірше виконує власні обіцянки

Хто з мерів найгірше виконує власні обіцянки

З наближенням місцевих виборів, які мають відбутися в жовтні, активізуються політичні процеси навколо чинних мерів, адже більшість із них мають намір переобратися. 19 червня в Києві презентували партію мерів, яку назвали «ПроПозиція». У презентації взяли участь міські голови Дніпра Борис Філатов, Миколаєва – Олександр Сєнкевич, Чернівців – Олексій Каспрук, Житомира – Сергій Сухомлин, Кропивницького – Андрій Райкович, Каховки – Андрій Дяченко. Наразі представники партії переконують, що це не політичний проєкт під вибори. До того ж партія не має «ідеології особистості» і вона буде вибудовуватися з місцевого самоврядування.

Більшість мерів обласних центрів перебувають на посадах майже 5 років, тож мали вдосталь часу для реалізації своїх передвиборчих програм та виконання обіцянок. Наші аналітики подивились, які мери провалили найбільше обіцянок. Зазначимо, що жоден мер не виконав 100% своїх обіцянок і це природно, адже багато, зокрема, й програмних зобов’язань передбачають довготривалу реалізацію.

Поки що рейтинг безвідповідальності мерів очолюють два міські голови: Харкова – Геннадій Кернес та Рівного – Володимир Хомко. Обидва за час каденції не виконали по 34% обіцянок.

Друге місце антирейтингу посідає мер Херсона Володимир Миколаєнко, який провалив 31% обіцянок.

Далі йде міський голова Києва Віталій Кличко, який не впорався із 30% обіцянок.

За столичним мером йде представник партії мерів та міський голова Житомира Сергій Сухомлин, який не виконав 28% обіцянок. Не набагато відстав міській голова Сум Олександр Лисенко, який провалив 26% обіцянок.

Чверть власних обіцянок провалили міські голови Львова Андрій Садовий, Одеси – Геннадій Труханов та Запоріжжя – Володимир Буряк.

Замикають першу десятку ті, хто найгірше впорався з обіцянками: міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та ще один представник партії мерів Борис Філатов – міський голова Дніпра. Обидва не виконали по 23% обіцянок.

Мер Тернополя Сергій Надал провалив 20% обіцянок.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наразі провалив 19% обіцянок, а його колега з Чернігова Владислав Атрошенко – 18%.

По 16% обіцянок не виконали мери Ужгорода Богдан Андріїв та Кропивницького – Андрій Райкович (увійшов до партії мерів).

Ще один представник партії мерів – міський голова Чернівців Олексій Каспрук – не впорався із 15% обіцянок.

Тільки по 13% провалених обіцянок на рахунках мерів Вінниці Сергія Моргунова та ще одного представника партії мерів – міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Найкращий результат поки в міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, який не виконав 10% обіцянок.

Джерело

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top