Now Reading
Підписуватися у квитанції про обмін валют більше не потрібно — НБУ

Підписуватися у квитанції про обмін валют більше не потрібно — НБУ

У Національному банку України ухвалили зміни до постанови, якими дозволили українцям не розписуватися у банківських квитанціях, які видають під час операцій з обміну валют.

Відповідні зміни ухвалили для того, аби привести у відповідність постанови Нацбанку до закону про касові апарати, повідомляє прес-служба НБУ.

«Також вносяться деякі інші що уточнюють зміни, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій. Зокрема, скасовується необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити як підписи касира і клієнта, відбиток штампа», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, Нацбанк дозволив банкам використовувати новітні програмні касові апарати для здійснення обміну валют. Під час таких операцій буде створюватися електронний документ, який прирівнюватимуть до звичайної квитанції з підписом клієнта.

Відповідні зміни до постанов Нацбанку набудуть чинності 19 квітня 2020 року.

17 жовтня Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі. Саме на цей закон посилається Нацбанк у своїх змінах.

Законами запроваджується обов’язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top