Now Reading
В 2019 році потужність «зеленої» енергетики в Україні зросла вдвічі, а інвестиції в галузь склали 2 млрд євро

В 2019 році потужність «зеленої» енергетики в Україні зросла вдвічі, а інвестиції в галузь склали 2 млрд євро

За перші 9 місяців 2019 року в Україні встановили електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах енергії загальною потужністю 2,5 гігавата. Так, загальна потужність «зелених електростанцій» зросла вдвічі — до 5 гігаватів.

Про це повідомив голова Фонду енергоефективності Сергій Савчук.

За його розрахунками, сумарні інвестиції у сектор відновлювальної енергетики України за перші 9 місяців 2019 року склали 2 мільярди євро.

Найбільше в Україні будують сонячних електростанцій. Загальна потужність введених в експлуатацію сонячних електростанцій від початку року склала 2 тисячі мегаватів (2 гігавати). Вітроелектростанцій в Україні збудували на 400 мегаватів.

Загальна потужність сонячних електростанцій, які встановили українські самі у себе вдома за перше півріччя 2019 року склала 120 мегаватів.

«Крім цього, завдяки зазначеним новим об’єктам загальна потужність відновлюваної електроенергетики зросла у 2 рази лише за 9 місяців: із близько 2300 МВт станом на кінець 2018 року до близько 5000 МВт станом на 1 жовтня», — заявив Савчук.

See Also
blank

За підсумками 2 кварталу 2019 року кількість «зелених» електростанцій, які запустили в Україні, зросла у 6 разів проти аналогічного періоду попереднього року.

Зазначимо, що протягом першого кварталу 2019 року Україна ввела в експлуатацію 862 мегавати альтернативних електростанцій — це на 16% більше, ніж за весь 2018 рік. При цьому у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових електростанцій, що генерують електрику з відновлювальних джерел, ніж роком раніше.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top