Now Reading
Україна увійшла в п’ятірку країн Європи, де встановили найбільше вітроелектростанцій

Україна увійшла в п’ятірку країн Європи, де встановили найбільше вітроелектростанцій

Україна посіла п’яте місце за кількість встановлених протягом першої половини 2019 року нових вітроелектростанцій на суші. Загалом, у першому півріччі 2019 року в Україні встановили вітроелектростанцій потужністю 262 мегавати.

Загалом у Європі за перші 6 місяців 2019 року ввели в експлуатацію вітроелектростанцій загальною потіжністю 4,9 гігавата, з них 2,97 гігавата — вітроелектростанції, розташовані на землі, а решта вітряки — збудовані у морі.

Найбільше наземних вітроелектростанцій ввели в експлуатацію у Франції та Швеції — на 523 мегавати та 459 мегавати відповідно. У Німеччині та Італії збудували вітряків загальною потужністю близько 287 мегаватів.

Зазначається, о у першій половині 2019 року обсяги встановлення нових вітроелектростанцій у Європі дещо впали проти аналогічного періоду минулого року. Зокрема через проблеми зі встановленням вітряків у Німеччині, яка ввела в експлуатацію найменше ВЕС починаючи з 2000 року.

Загальний обсяг інвестицій у встановлення вітряків протягом першої половини 2019 року склав 8,8 мільярда євро.

See Also
blank

Напередодні компанія українського олігарха Ріната Ахметова повідомила про початок будівництва другої черги вітроелектростанції на 100 мегаватів.

У Держенергоефективності повідомляли, що кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top