Now Reading
Під Києвом із розмахом відзначать День Незалежності України

Під Києвом із розмахом відзначать День Незалежності України

24, 25 та 26 серпня Древній Київ у «Парку Київська Русь» запрошує всіх завітати на грандіозне святкування Дня Незалежності України з яскравою шоу-програмою, смачними стравами та захопливими майстер-класами. Дуже символічно відзначати це свято саме у Парку, поринувши в часи зародження державності на наших землях, часи величі й розквіту.
У «Парку Київська Русь» на основі знань сучасної науки відтворюється Київ V-XIІІ століть в його натуральних розмірах. Окрім шедеврів середньовічної архітектури відроджується й атмосфера величної епохи Київської Русі. У Древньому Києві можна побачити такі шедеври середньовічної архітектури: монументальний дерев’яний оборонний комплекс, Михайлівські ворота (висотою 21 метр), відтворений перший християнський храм, побудований Володимиром Великим після хрещення Русі – дерев’яну Василівську церкву Х століття, а також відтворені за археологічними розкопками садиби киян, князівські трибуни та середньовічну стайню, Терем Ярослава Мудрого і Ярославові ворота. Також для гостей працюватимуть експозиції та музеї.


З 24 по 26 вересня на гостей чекає не тільки життя середньовічного міста, а й безліч розваг і насичена розважальна програма. Розпочнеться дійство близько 14:00 урочистим виходом середньовічних персонажів, кінною лавою та виходом самого князя київського Володимира Великого. Гостей запросять взяти участь у хресній ході до Василівської церкви. На Дитинці Києва будуть відтворені в театралізованій формі події, пов’язані з вибором віри Володимиром Хрестителем та здійсниться повалення ідолів.
Відвідувачі побачать шоу за участю історичних персонажів Київської Русі, виступи пішого та кінно-трюкового театрів, давньослов’янські ігри та забави, конкурси, танцювальні флеш-моби та запальні хороводи. На головному ристалищі проходитиме театралізована Билина про Київське віче з небезпечними номером «розрив кіньми». Вразить гостей кінне шоу князівських прапорів та дійство «Східний ринок». Захоплюючим стане дійство «Княже полювання», під час якого кінні каскадери продемонструють верхову стрільбу з лука, володіння шаблею та списом на коні. А на «горіховому полі» амфітеатру відбудеться показ коней унікальних історичних порід. Лише у Древньому Києві можна буде побачити стрільбу з требушету вогняними ядрами.
Крім цього на відвідувачів чекають справжні середньовічні бої «1 на 1» і «5 на 5» в рамках Міжрегіонального турніру «Витязь Київського Дитинця» від Всеукраїнської федерації середньовічного бою, які проходитимуть 24 серпня.


В п’ятницю та суботу вечірня програма продовжиться на Лісовому озері, де можна буде побачити «Бій світлих та темних янголів» – польоти каскадерів на канатному спуску з піротехнічними ефектами. А також залишитись на дискотеку.
В п’ятницю, до Дня незалежності України, князь подарує гостям вогняне шоу з піротехнічними елементами.

В Князівстві «Київська Русь» можна відпочити й розважитись та водночас дізнатися більше про життя наших пращурів. Це не запилений музей, а справжнє середньовічне місто, де вирує життя. Тут можна прогулятися старовинними вуличками, завітати до садиб киян X-XIІ століть, покататися на породистих княжих конях верхи або в екіпажі, навчитися власноруч робити гончарні вироби, карбувати монети та влучно стріляти з лука. Також можна вдягнутися в костюми часів Київської Русі та влаштувати колоритну фотосесію. За Дитинцем Древнього Києва є прохолодне Лісове озеро, де можна відпочити, а на любителів екстриму чекає канатний спуск «Політайло». Для діток працюватиме мотузковий куб-лабіринт – «Мишоловка».

See Also
blank


Відпочити та підкріпитися можна в Княжій корчмі та в альтанках на свіжому повітрі, скуштувавши страви, приготовані як за сучасними, так і за стародавніми рецептами.
Для тих, хто забажає продовжити свій відпочинок ще на день, є можливість залишитися на ніч в будинку готельного типу «4 кімнати» та в хостелі, попередньо забронювавши місця.
Древній Київ в «Парку Київська Русь» розташований недалеко від Києва – в 45 хвилинах їзди – в селі Копачів Обухівського району Київської області.
Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 150 грн., для пенсіонерів і студентів – 100 грн., для дітей шкільного віку – 50 грн., для дошкільнят – безкоштовно.
Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі», згідно з розкладом на сайті.
Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top