Now Reading
Цього року Україна побудувала 50 нових об’єктів на поновлюваних джерелах енергії

Цього року Україна побудувала 50 нових об’єктів на поновлюваних джерелах енергії

За 9 місяців 2017 року Україна ввела в експлуатацію понад 50 нових об’єктів на відновлюваних джерелах енергії загальною потужністю 201,7 МВт.

За цей період зелена енергетика залучила 345 мільйонів доларів інвестицій. Частка сонячних електростанцій в загальному прирості перевищує 80%.

Однак все частіше альтернативою сонця стають вітрові електростанції, зазначає технічний директор компанії «Вітрові парки України» Віталій Севостьянов.

«Галузь зараз показує дивовижні темпи розвитку. В середині жовтня у Миколаївській області запустили другу чергу Тузловському ВЕС, а міжнародна компанія EuroCape New Energy заявила, що з наступного року на українському березі Азовського моря почне будівництво найпотужнішої – 500 МВт – вітроелектростанції в Східній Європі ».

З 2013 року обсяги енергії, яну отримують за допомогою вітру в Україні, подвоїлися. Однак, відновлювальна енергетика поки займає невелику частину ринку електроенергії.

See Also
blank

За даними минулого року, ВДЕ відвоювали всього 0,8% від загального виробництва, а в 2017 році цей показник збільшиться до 1,5%. При цьому технічні можливості дозволяють Україні, за оцінками експертів, довести «зелену» частку в національному енергобалансі до 30%.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top