Now Reading
Зі Львова до Кам’янця-Подільського своїм ходом

Зі Львова до Кам’янця-Подільського своїм ходом

Львівський електробус Електрон Е191 взяв участь у форумі екологічного транспорту, який проходив в Кам’янець-Подільському. Для участі в цьому заході електробус відправився зі Львова до Кам’янця-Подільського своїм ходом, а це – майже 320 км.

Електрон Е19101 продемонстрували міській владі, після чого перший український електробус покатав гостей форуму та після всіх заходів відправився в зворотний шлях, який також пройшов без пригод.

Нагадаємо, що Концерн-Електрон розробив перший український електробус ще в кінці 2015 року. У минулому році він вийшов на лінію у Львові і справно відпрацював більше 9 місяців, перевізши понад 250 тис. Пасажирів. А 30 березня Львівська електробус привезли до Києва на виставку City Trans Ukraine. Показово, що після інтенсивної роботи на маршруті, Електрон Е191 виглядав як новенький.

Зате заводчани тепер можуть оперувати цілком реальними даними і характеристиками свого електробуса. Пробіг на одній зарядці Електрон Е19101 становить 225 км з повним завантаженням в режимі міського маршруту.

Як повідомив президент «Концерну-Електрон» Юрій Бубес: «Під час випробувань з частковим завантаженням по трасі електробус досягав пробігу 350 км. Але важливо, що собівартість перевезень на електробуси Е191 в 10 разів нижче, ніж на аналогічному автобусі з дизельним двигуном. Крім того, це повністю екологічно чистий і безшумний транспорт ».

See Also
blank

Поки в Україні на лінії працює тільки один такий електробус у Львові. Але як відзначили представники концерну, в наступному році не виключено, що такі електробуси з’являться в Києві та Одесі.

Електрон Е19101 має пасажиромісткість 98 чоловік, з яких 41 розмістяться на сидіннях. У електробуса 100% низька підлога, а відстані між рядами дозволяють провозити інвалідну або дитячу коляску. Крім того, в середині салону є накопичувальний майданчик, де може розміститися будь-яка коляска, а поріг дверний отвір оснащений відкидним пандусом.

На одній зарядці електробус може проїхати 200-225 км, що підтверджено вже багатомісячної експлуатацією на маршруті у Львові. За допомогою швидкої зарядки великим струмом, за 15-20 хвилин можна зарядити батареї на 70%. А штатний зарядний пристрій на борту призначене для роботи від мереж напругою 380В.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top