Now Reading
Т-72АМТ: Нове обличчя «сімдесятдвійки»

Т-72АМТ: Нове обличчя «сімдесятдвійки»

Фахівці ДП «Київський бронетанковий завод» на замовлення Збройних Сил України розробили новий проект модернізації танку Т-72. За рахунок власних обігових коштів підприємство виконало роботи з приведення танку Т-72А до виду Т-72АМТ.

  

Новий вигляд танку, серед іншого, передбачає встановлення приладів нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, нічного прицілу 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою «Комбат», двигуна В-84-1 замість В-46, комплексу динамічного захисту по типу танку Т-72UA, радіостанцій Aselsan, навігаційної системи СН-3003 «Базальт»; ведучих коліс з гусеницями та відкидними щитками по типу Т-80. Ці та інші нововведення у конструкцію танка представлені на інфографіці, які підготував Олександр Костур (компанія Digitec).

Київський бронетанковий традиційно спеціалізувався на ремонті Т-72, також на заводі було розроблено щонайменше п’ятнадцять версій модернізації, які були «заточені» під закордонного замовника. Адже до початку бойових дій на сході Україні усі Т-72 були виведені зі складу Збройних Сил і достатньо активно експортувалися.

See Also
blank

Війна повернула «сімдесятдвійки» українським танкістам. І нині у Збройних Силах існує нагальна потреба у модернізації танків Т-72А, які під час експлуатації у війську, у тому числі і у ході виконання антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей підтвердили свою надійність та боєздатність.

За словами директора заводу Вадима Шкавро, з усіх версій модернізації «сімдесятдвійки» Т-72АМТ йому подобається найбільше. За його словами, у ній враховано усі побажання військових з огляду на здобутий у ході бойових дій досвід. Проект Т-72АМТ було реалізовано у «металі» у надзвичайно короткі терміни. Очікується, що цей перший зразок модернізованого танку Т-72АМТ з усім новим устаткуванням буде продемонстровано у Києві під час виставки нової техніки та озброєння до Дня незалежності України 24 серпня 2017 р. Потім – відомчі випробування.

Сергій Згурець
Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top