Now Reading
Увага, конкурс! Новий український літак Ан-178 отримає народне ім’я

Увага, конкурс! Новий український літак Ан-178 отримає народне ім’я

Колектив ДП «АНТОНОВ» ініціював народний конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178. Конкурс триватиме в період з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року.Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І-ІІІ місця, будуть вручені спеціальні призи від ДП «АНТОНОВ».

Ан-178
Фото Василя Коби

Ан- 178 належить до високотехнологічних проектів нашої країни, який стрімко розвивається. Розробка літака тривала менше 3,5 років, що є своєрідним рекордом для авіаційної галузі. Від завершення побудови літака до його першого польоту пройшло лише 20 днів. А менше, ніж за місяць Ан-178 вдало дебютував на світовому авіашоу Ле Бурже – 2015. Сьогодні новий транспортник проходить программу льотних випробувань. В період з 8 по 12 листопада Ан-178 буде демонструватися на авіасалоні в Дубаї (https://www.facebook.com/events/1661336240776865/).
Команда «АНТОНОВ» робить все можливе, аби Ан-178 став гідним продовженням лінійки всесвітньо відомих літаків «Ан», серед яких: Ан-2 «АНнушка» (http://www.antonov.com/a…/antonov-gliders-and-airplanes/an-2) , Ан-22 «АНтей» (http://www.antonov.com/…/antonov-gliders-and-airplanes/an-22) , Ан-124 «РуслАН» (http://www.antonov.com/…/transport-aircra…/an-124-100-ruslan), Ан-225 «Мрія» (http://www.antonov.com/airc…/transport-aircraft/an-225-mriya). Соратники Олега Костянтиновича Антонова розповідають, що, даруючи імена своїм літакам, видатний авіаконструктор звертав увагу на наявність в них складу «Ан».
В НАТО літаки «Антонов» відомі під іншими назвами. Наприклад, Ан-2 зветься «Colt» (Лоша), Ан-22 – «Cock» (Півень), Ан-124 – «Condor» (Кондор), Ан-225 – «Cossack» (Козак). В американській класифікації ці літаки вважаються транспортними, що обумовило заглавну літеру «С» в цих назвах, яка походить від слова «сargo» (вантаж).

Ан-178
Фото Василя Коби

Під яким іменем буде працювати Ан-178 залежить від вас. Чекаємо ваших пропозицій на сторінці ДП «АНТОНОВ» в соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/antonov.company.ua). Запрошуємо вас також до голосування на цій сторінці. Переможе ім’я, яке отримає найбільшу кількість лайків.
Отже, починаємо! На старт! Увага! Let’s fly…
‪#‎AntonovCompany‬
http://www.antonov.com/
https://ua.linkedin.com/in/antonovcompanyUA
https://twitter.com/Antonov_GP
https://www.facebook.com/antonov.company.en

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top