Now Reading
Friendbuzz – соціальний мікроблоггінг в Україні

Friendbuzz – соціальний мікроблоггінг в Україні

logo_fbzz

Команда львівських веб-розробників анонсує запуск української служби мікроблогів Friendbuzz (http://fbzz.net).

Мікроблоги – досить нова технологія для України, якщо порівнювати із традиційними службами для ведення блогів. Мікроблоги – це аналоги звичайних блогів, основна мета яких – повідомляти, що цікавого відбувається з користувачами щодня. На відміну від повноцінних блогів, дописи у мікроблозі, зазвичай, дуже короткі – кілька слів чи два-три речення. Кожен допис є відповіддю на питання «Що нового?»; користувачі, як правило, публікують свої враження про поточні події, діляться цікавими сторінками в мережі, розповідають про те, що вони робили напередодні чи що збираються робити. Крім цього, служби мікроблогів дозволяють не лише публікувати власні дописи, а й легко відслідковувати все, що відбувається з друзями чи знайомими кожного користувача. Підписавшись на дописи від інших користувачів, їхні дописи з’являтимуться на екрані в режимі реального часу – таким чином, користувачі можуть фактично миттєво дізнаватися про все цікаве, що відбувається у їхньому оточенні.

Користувачами мікроблогів також можуть бути не лише люди, а й такі організації, як засоби масової інформації, розважальні заклади, громадські організації, музичні гурти тощо. Вони можуть використовувати мікроблог як канал поширення власних новин чи анонсів. Розповсюджуючи адресу свого мікроблогу, вони дають можливість іншим користувачам почати слідкувати за їхніми подіями прямо з власної сторінки. Бізнес та організації за кордоном широко застосовують мікроблоги для швидкого інформування своїх існуючих та потенційних клієнтів про нові продукти, послуги та події.

Програмне забезпечення служби є повністю власною розробкою, служба доступна як українською, так і російською та англійською мовами.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top