Now Reading
Проведіть травневі вихідні у Древньому Києві

Проведіть травневі вихідні у Древньому Києві

1 травня у Древньому Києві в «Парку Київська Русь» розкриють секрети кухні наших предків. Під час розважальної програми «Таємниця слов’янської кухні» відвідувачі побачать княжу трапезу, театралізоване дійство про появу в Русі прянощів та приправ, а також візьмуть участь у різноманітних кулінарних конкурсах. Гості спробують визначити вагу продуктів без ваг, із зав’язаними очима вгадати продукти, втримати якомога довше на витягнутій руці гарбуз тощо. А ще гості дегустуватимуть мед та традиційні слов’янські напої. У програмі також середньовічні забави, виступи кінного театру, запальні хороводи.

2-3 травня відбудеться Виставка-показ племінних коней «Царство коней». Під час заходу гостям буде представлено коней найдревніших порід світу, відомих ще тисячі років тому. Серед більш ніж двадцяти представлених порід будуть ахалтекінці – коні видатних полководців; арабські скакуни, за яких правителі світу віддавали цілі скарби; булонські коні, які ведуть свій родовід ще з часів Античного Риму; гарячі терці та карачаївські коні із Кавказьких гір. А також королівські фризи, козацькі дончаки, лицарські брабансони, ковбойські квотерхорси та багато інших коней. Тут будуть представлені коні від найменших порід до найвищих, виведені у різних куточках світу. Окрім того, можна буде побачити колекцію екіпажів – від римських колісниць до сучасних елітних карет і фаетонів. Гості зроблять колоритні фотосесії, покатаються верхи на породистих конях та в екіпажах вуличками середньовічного Києва.

4 травня в «Парку Київська Русь» відбудеться VIII обласний дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Дитинства пісня Великодня». Більше 1000 учасників з усіх куточків Київщини покажуть свої таланти у співі, хореографії, буде розгорнуто виставки виробів декоративно-прикладного мистецтва, пройдуть майстер-класи з писанкарства, гончарства, виготовлення оберегів з природного матеріалу за участю народних майстрів-умільців. Окрім того, актори театру «Парк Київська Русь» розважатимуть гостей слов’янськими іграми та забавами. У програмі – оригінальні театралізовані постановки, захоплюючі трюкові шоу верхи на породистих конях, змагання кінних лучників, жартівливі сценки та веселі турніри вершників. Гості візьмуть участь у перетягуванні канату, боях на мішках, бігу по серпантину та інших народних іграх та забавах. А ще відвідувачі випробують свою влучність у стрільбі з лука, покатаються верхи на конях і зроблять фотосесії в княжих та боярських костюмах. Підкріпити сили можна буде смачними стравами середньовічної та сучасної кухні.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області. Парк працює з 10.00, початок програми 1-3 травня о 13.00, 4 травня – об 11.00.
Дістатися можна маршрутками від станції метро Видубичі або власним транспортом.
Ціна вхідного квитка – 100 грн, для пенсіонерів діють знижки, школярі – 10 грн, дошкільники – безкоштовно.
Деталі на сайті: www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top