Now Reading
В Україні буде аналог «Твіттера» – мережа «Стрічка»

В Україні буде аналог «Твіттера» – мережа «Стрічка»

Соціальна мережа “Коннект” в межах свого розширення запропонує користувачам інтернету новий інтерактивний проект. Приблизно через місяць-півтора запрацює “Стрічка” – портал обміну новинами та мультимедіа-файлами.

Для тих, хто знайомий з “Твіттером”, проект коротких повідомлень “Стрічка” не стане чимось абсолютно новим, запевняють його автори. Він будуватиметься за тією ж моделлю, а саме заохочуватиме бажаючих “поділитися з друзями цікавим”, повідомляє “Німецька хвиля”.

Учасники цієї мережі зможуть на своїх “стрічках” оприлюднювати не лише короткий текст, а й фотографії, відео, аудіо та “що завгодно”, повідомив керівник проекту Сергій Коркін. Завантаження медіа-файлів буде “дуже легким”, каже він.

За словами Коркіна, у нинішніх соціальних мережах Росії та України слабо задоволена потреба обміну файлами. Тим часом, на Заході подібні проекти вже з успіхом розвиваються.

“Такі проекти вже існують за Заході. Наприклад, friendfeed.com, tumbler.com. Майже аналогічний, з деякими відмінностями, ми будемо запускати в Росії та Україні, тому що цей сегмент швидкого обміну контентом ще не закритий. Наприклад, у “Вконтакте” немає спільної стрічки, як на Facebook”, – пояснив Коркіна.

Однак, на думку президента холдингу “Інтернет-інвест” Олександра Ольшанського, яку він висловив в інтерв’ю “Телекритиці”, українські соціальні мережі за масштабами далекі не лише від західних, а й від російських аналогів. Крім того, нечисленним українським проектам бракує свіжих ідей, адже більшість з них були створені як клони західних або російських мереж, каже Ольшанський.

See Also
blank

Втім, це не завадило connect.ua вийти на самоокупність, зазначив інший експерт, гендиректор “Яндекс Україна” Сергій Петренко. У мережі “Коннект”, за її власними даними, налічується понад 700 тисяч учасників.

Слідкуйте за нами http://twitter.com/allukraine

2 коментарі

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top