Now Reading
Міжнародний турнір кінних лучників

Міжнародний турнір кінних лучників

30 серпня – 1 вересня у «Парку Київська Русь» відбувся Міжнародний турнір з верхової стрільби з лука «Кінний лучник Древнього Києва ІІ», у якому взяли участь вершники з України, Білорусі та Польщі.
Учасники змагались на середньовічному ристалищі у верховій стрільбі з історичних луків за древньокиївськими правилами. Лучники, проїжджаючи на коні уздовж доріжки, на галопі з відстані 10 метрів випускали в мішень стрілу за стрілою. Видовище просто заворожувало своєю динамічністю. У суботу, 31 серпня, лучники змагались навіть після заходу сонця. Шлях до перемоги їм вказували лиш смолоскипи та вогнища, що палали навколо ристалища.

Майстерні вершники, граційні коні, азарт змагань і захоплені вигуки публіки – усе це створювало неповторну атмосферу справжнього стародавнього турніру. Додавали колориту й історичні костюми лучників різних народів та епох. Князь київський, княжі дружинники, мешканці Польщі XVII століття, запорізький козак, кочівники – усі вони зібрались у Древньому Києві, аби позмагатись у майстерності.
За результатами двох днів напружених змагань перемогу здобув представник України Володимир Янченко – президент «Парку Київська Русь». Друге місце посів Міхал Санченко з Польщі, а третє – його співвітчизниця Анна Сокольська. У змаганнях нічних лучників лідирували представники Польщі: Анна Сокольська стала першою, Міхал Санченко – другим, а третім став Микола Яблонський з Білорусі.
Конюшня князя Володимира презентувала унікальну колекцію коней кращих історичних порід світу. Шляхетні предки цих коней возили аристократів Заходу та Сходу, на них лицарі кидалися в бій, їхньою швидкістю та витривалістю захоплювались у всі часи. І саме на цих конях учасники турніру виступали під час змагань.

Сайт «Парку Київська Русь»: http://www.parkkyivrus.com/

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top