Now Reading
Безкоштовна подорож у Середньовіччя

Безкоштовна подорож у Середньовіччя

Безкоштовна подорож у Середньовіччя: благодійна акція для школярів України триваєКраще один раз побачити, аніж сто разів почути – переконує народна мудрість. «Парк Київська Русь» пропонує учням з усієї України побачити на власні очі те, про що вони багато разів чули на уроках історії. А саме – величний Древній Київ часів князя Володимира.
Історичний центр Стародавнього Києва, відомий як Дитинець-Кремль або Град Володимира, відтворюється у повному обсязі у масштабі 1:1 у «Парку Київська Русь». Проект реалізується з урахуванням сучасних наукових знань. Розташований Парк у с. Копачів Обухівського району Київської області, за 34 км від столиці України.
Відвідати «Парк Київська Русь» безкоштовно учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій з усієї України можуть у рамках Благодійної акції «Новий Древній Київ». Акція започаткована в 2011 році. З того часу Парк відвідали тисячі учнів та вчителів загальноосвітніх закладів України.
Організували акцію «Парк Київська Русь» і благодійна організація «Слов’янський фонд» за підтримки Київської міської державної адміністрації та Київської обласної державної адміністрації.
У 2013 році акція приурочена до 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя створення слов’янської азбуки і триває до 1 січня 2014 року.
У Парку учні побачать міські укріплення – вали, рови, оборонну стіну заборолу та величні Михайлівські ворота Київського Дитинця. Крім того, садиби городян X-XII столітть з відтвореним інтер’єром, княжі трибуни, стан кочівників і табір вікінгів. Мандруючи вуличками Древнього Києва, вони почують цікаві розповіді про епоху Середньовіччя, дізнаються багато нового з історії рідної держави.
Відвідати «Парк Київська Русь» діти можуть як організованими групами, так і індивідуально у супроводі дорослих. До їхньої уваги культурно-історичні фестивалі з лицарськими боями та різноманітними шоу, чемпіонати та турніри з історичних видів спорту, розважальні тематичні програми вихідного дня з виставами театру «Парк Київська Русь» та трюками кінного театру. А також – гордість «Парку Київська Русь»: жива колекція історичних порід коней, зібрана в Конюшні князя Володимира. Програма відвідування Парку для організованих груп дітей може бути ще цікавішою. Додатково можна замовити пізнавальну екскурсію, стрільбу з лука у середньовічному тирі, фотографування в історичних костюмах, катання на конях чи поні, майстер-класи з народних ремесел та з володіння середньовічною зброєю, слов’янські ігри та конкурси, фехтування на спортивних мечах (бої у безпечній екіпіровці під наглядом інструктора).
Про календар заходів до кінця 2013 року можна дізнатись на сайті «Парку Київська Русь».
Парк також можна відвідувати групами і в будні за попередньою домовленістю з адміністрацією за телефоном: +38 (044) 461 99 37.
Детальна інформація про Всеукраїнську дитячу благодійну акцію «Новий древній Київ» на сайті «Парку Київська Русь» http://parkkyivrus.com/

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top