Now Reading
Билини Древнього Києва ІХ-ХІ століть

Билини Древнього Києва ІХ-ХІ століть

16-18 серпня у «Парку Київська Русь» відбудеться наймасштабніший захід реконструкції Древньої Русі часів раннього Середньовіччя – VІ Міжнародний мега фестиваль «Билини Древнього Києва ІХ-ХІ століть». Захід збере понад 700 учасників – реконструкторів, ремісників, артистів з України, Росії, Білорусі, Литви, Молдови – та тисячі глядачів з усієї Європи. Фестиваль приурочений до 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя створення слов’янської азбуки.
У програмі фестивалю – відтворення історичних битв, богатирські забави, кінно-трюкове шоу, театралізовані постановки, ярмарка майстрів та багато-багато іншого.
Окрім того, гості зможуть пограти у давні слов’янські ігри, долучитися до обрядів наших пращурів та ознайомитися з культурою постійних супутників Київської Русі – кочових народів.
У таборі реконструкторів буде до деталей відтворено побут ІХ-ХІ століть. Тут можна буде ознайомитися з древніми ремеслами на майстер-класах із прядіння, ткацтва на дощечках та на вертикальному станку, в’язання голкою, ліплення слов’янської кераміки, виготовлення музичних інструментів, лозоплетіння. Гості та учасники фестивалю дізнаються, як видувати намистини зі скла, виковувати вироби з металу, виготовляти кольчуги та ламелярні обладунки.
Відбудеться також презентація унікальної колекції коней кращий світових історичних порід, зібраних у Конюшні князя Володимира в «Парку Київська Русь». Відвідувачі дізнаються низку цікавих фактів про них та зможуть зробити оригінальну фотосесію з породистими кіньми.
Окрім того, серед гостей будуть розіграні подарунки від партнерів заходу: путівка на європейський тур «Містика Середньовіччя» від компанії «НВС Тревел Груп» та два квитки на унікальне екстремальне спортивно-розважальне шоу «BIGFOOT crash show», яке відбудеться 29 вересня 2013 року на арені «Льодового стадіону» в Києві.
Гостей фестивалю також запросять до веселої гри в кубб. Кубб – це активна гра, яка дещо нагадує «городки» і своїм корінням сягає далеко у глибину віків. За легендою, вона вважається грою вікінгів. Правила її прості і вона до снаги кожному.


Працюватимуть дитячий майданчик, лучний тир, княжий монетний двір та середньовічна костюмерна.
Увечері на гостей чекають заворожливі видовища – масова нічна битва, вогняні шоу, святковий феєрверк та етно-дискотека під виступи кращого гурту середньовічної музики «Сколот» (Росія).
Фестиваль «Билини Древнього Києва IX-XI століть» подарує захоплюючу подорож крізь століття!

«Парк Київська Русь» розташований в с. Копачів, Обухівський район, Київська область.

Дістатися до Парку можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

See Also
blank

Парк відкритий з 10:00.
Початок програми о 13:00.

Вартість вхідного квитка – 100 грн, для пенсіонерів – 50 грн, діти дошкільного та шкільного віку відвідують Парк безкоштовно.
Офіційний сайт: http://www.parkkyivrus.com/

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top