Now Reading
В Україні можна буде змінити мобільного оператора, не змінюючи номер

В Україні можна буде змінити мобільного оператора, не змінюючи номер

Змінити мобільного оператора і не міняти номер – це стане реальністю в Україні вже з грудня. Національна комісія з регулювання зв’язку завершила підготовку до впровадження послуги переходу без втрати номеру. Підготовка до цього тривала 3 роки.

«Ця послуга перенесення номера в мережу іншого оператора звільняє громадян України від телефонного рабства. Ми очікуємо, що якість і зміст телекомунікаційних послуг різко зростуть, так як оператори будуть змушені більш яскраво конкурувати між собою за споживачів », – говорить Ігор Сиротенко, член Нацкомісії з регулювання зв’язку.

На ринок мобільних послуг вийде ще один гравець – компанія-адміністратор баз даних. Її на конкурсі вибере Нацкомісія. Коли людина буде дзвонити на номер абонента, який перейшов на іншого оператора, спочатку дзвінок буде приймати колишній оператор. Він буде перенаправляти дзвінок в компанію-адміністратор, яка знає, до кого перейшов абонент, і в кінцевому підсумку буде направляти дзвінок у відповідну мережу.

«За розрахунками, тривалість цього всього обміну становитиме менше секунди, тобто миттєво», – відповідає пан Сиротенко.

See Also
blank

Для абонентів послуга буде безкоштовною, а от для операторів – ні. 10 млн на рік вони будуть вкладати в діяльність компанії-адміністратора. Цим мобільні оператори не дуже задоволені. Прогнозують збитки для бюджету країни і зниження якості послуг.

Джерело: Vikna.stb.ua

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top