Now Reading
Торжество честі, слави й лицарської відваги у «Парку Київська Русь»

Торжество честі, слави й лицарської відваги у «Парку Київська Русь»

3-4 листопада у «Парку Київська Русь» відбудеться театралізоване дійство «Про честь і славу». Перед гостями Парку у виконанні акторів театру постануть герої билин про Віщого Олега, князя Ігоря й Святослава Хороброго.
Сцени постановки нагадають глядачам низку історичних сюжетів: зустріч князя полянами або ж урочистий марш воїнів з символічним щитом, який князь Олег прибив на воротах Константинополя, чи про те, як русичі замість хутра принесли в дань хозарам мечі на знак непокори.
Головним дійством на ристалищі Парку в суботу, 3 листопада, стане півфінальний бій турніру з історичного фехтування «Витязь Київського Дитинця». Відважні лицарі з альянсу клубів «ДЗХ» (Дніпропетровськ-Запоріжжя-Харків) та клубу «Євросоюз» (Одеса) зійдуться у безкомпромісних поєдинках у номінаціях «меч-меч» та «щит-меч», і завзято відстоюватимуть свій шанс на перемогу, аж доки не впаде останній боєць однієї з команд у битвах 5 на 5.
Крім того, на гостей Парку чекають поєдинки вершників на княжій конюшні, різноманітні ігри та забави, в яких кожен відвідувач зможе взяти участь. Наприклад, катання на середньовічний тачках чи древньослов’янська гра в городки. А найсміливіші зможуть приміряти на себе символічну «шапку Мономаха» – і пройти випробування владою.
Заміський відпочинок у «Парку Київська Русь» стане ще колоритнішим, якщо ви, прогулюючись вуличками древнього міста, завітаєте в гості до майстрів, аби перейняти у них секрети їхнього ремесла. Відчуєте, як від тепла ваших рук шматок м’якої глини перетворюється на шедевр гончарного мистецтва. Пізнаєте таємниці виготовлення ляльок-мотанок, які оберігатимуть лад і затишок вашої родини. Відкриєте у собі хист мисливця, влучаючи по мішенях із середньовічного лука. Або ж, осідлавши коня з княжої стайні, піймаєте дух свободи, що дарують прогулянки верхи. Відновити сили після активного відпочинку вам допоможуть смачні страви середньовічної кухні: наприклад, юшка богатирська, куліш дружинний або ж каша сарацинська.
Нагадуємо, що для пенсіонерів, а також власників міжнародного посвідчення студента ISIC діють знижки; для дітей дошкільного та шкільного віку вхід безкоштовний у рамках Всеукраїнської дитячої благодійної акції «Новий Древній Київ».
«Парк Київська Русь» розташований в с. Копачів Обухівського району. Дістатися можна маршрутними автобусами, які з Києва відправляються від станції м. Видубичі, або власним транспортом. Час роботи Парку: з 1000 до 1800.

Деталі на сайті: http://www.parkkyivrus.com/

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top