Now Reading
Київ як туристичне місто має набути популярності, рівної египетським пірамідам

Київ як туристичне місто має набути популярності, рівної египетським пірамідам

Київ має усі підстави бути одним із найбільш відомих туристичних центрів світу. Про це ішла мова на прес-конференції «Стан та перспективи розвитку туризму в місті Києві», що відбулася 11 жовтня у рамках туристичного салону «Україна 2012». Зокрема, президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко зазначив, що у кожній країні існує та точка, з якої починається батьківщина, і політика туризму у всіх державах іде центрично від цієї точки. «Більше того, з Києва починається історія не лише України, а і всієї Східної Європи. Ми повинні сповна скористатися такою перевагою і збудувати на цій основі весь свій туризм, – наголосив Володимир Янченко. – Старокиївська гора, Золоті ворота, Софія Київська, Лавра – це ті базові пункти, які нам потрібно «істерично» пропагувати. Тому що це точка, з якої починається пізнання людської цивілізації. А ми – українці – хранителі цього великого спадку. Ми його вивчаємо, шануємо і закликаємо іноземців разом з нами розгадати ці загадки. Бажання долучитися до розгадки таємниць історії і буде тим імпульсом, який спонукатиме людей приїжджати до нас, селитися тут, харчуватися, відпочивати», – сказав президент «Парку Київська Русь».

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак відмітив, що вдале проведення футбольного чемпіонату ЄВРО-2012 пробудило великий інтерес до України у закордонних туристів. «Цього року ми спостерігаємо зростання числа туристів у Києві, – сказав А.Мазурчак. – Але якщо говорити про проблеми у сфері туризму, то найперша з них – це відсутність державної цільової програми щодо розвитку галузі. Водночас український туристичний потенціал настільки потужний, що вкладання однієї гривні в туризм України дасть набагато більший приток капіталів, ніж у будь-якій іншій галузі. Необхідно обов’язково розробити цільову програму, прийняти її у Верховній Раді, ми повинні отримати фінансування для популяризації нашої країни за кордоном», – наголосив заступник голови КМДА.

Однією із найважливіших подій року, спрямованих на популяризацію туризму, є туристичний салон «Україна 2012». Захід відбувається уже в 19-й раз, і щороку він збирає усе більше учасників. Цьогоріч на найбільшому туристичному форумі України представлені 637 туристичних компаній, які пропонують подорожі в 42 країни світу.

Окрема секція виставки приділена внутрішньому та в’їзному туризму. Зокрема – великий стенд Київщини туристичної, на якому представлений і «Парк Київська Русь», як одна із головних історико-культурних принад, як Київської області, так і України в цілому.

See Also
blank

На урочисте відкриття Туристичного салону «Україна 2012», яке відбулося 11 жовтня 2012 року, завітали представники органів державної влади України та керівники дипломатичних представництв багатьох іноземних держав, зокрема – Аргентини, Фінляндії, Греції, Палестини та інших.

Туристичний салон «Україна 2012» продовжить роботу до 13 жовтня.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top