Now Reading
Середньовічну моду покажуть на «Осінньому карнавалі» у «Парку Київська Русь»

Середньовічну моду покажуть на «Осінньому карнавалі» у «Парку Київська Русь»

8-9 вересня у «Парку Київська Русь» пройде яскраве свято середньовічної моди – «Осінній карнавал». У ці дні відвідувачі Парку матимуть змогу побачити костюми представників різних верств населення Київської Русі – від звичайного городянина чи ремісника до великих князя і княгині. У цікавій театралізованій формі буде розкрито різні аспекти середньовічного костюму – його красу, практичність, відмінні риси одягу різних верств населення. З прадавніх часів відомий вислів «зустрічають по одягу». У часи Середньовіччя кожен мав одягатися виключно відповідно то свого суспільного стану. Порушення цих правил суворо каралося. Якими ж були правила та покарання – дізнайтеся, завітавши до «Парку Київська Русь» цих вихідних.

Невід’ємною складовою неспокійних часів Середньовіччя був військовий костюм. Його теж у всій красі покажуть на «Осінньому карнавалі». А ще продемонструють костюм княжий – як символ влади. Окрім одягу реальних жителів Київської Русі, буде показано ще й костюми міфічних істот – Лісовика, Русалки та інших створінь, яких навряд чи хтось бачив. Тож у цих костюмах вповні проявилася уява людей.

В суботу програму доповнять показові виступи спортсменів історичного фехтування. Відвідувачі зможуть побачити військову моду, так би мовити, не на подіумі, а в дії.

І найцікавіше, що кожен із відвідувачів Парку зможе не лише споглядати показ мод, а й узяти в ньому участь. Для цього потрібно мати на собі хоча б якусь деталь історичного костюму: цікавий пояс, головний убір, сорочку-вишиванку чи будь-що інше, на що стане фантазії.

Як завжди для відвідувачів «Парку Київська Русь» працюють середньовічні конюшня і тир, пророкує долю волхвиня Рода, вчать народним ремеслам умілі майстри. Тут також можна смачно підживитися стравами середньовічної та сучасної кухні, чи навіть залишитися на ночівлю у кемпінгу Парку.

«Парк Київська Русь» розташований у селі Копачів Обухівського району.

See Also
blank

З Києва курсують маршрутки від станції метро «Видубичі».

Більше подробиць на сайті: http://www.parkkyivrus.com/

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top