Now Reading
Українська Вікіпедія переборола рубіж в 300 тисяч статей

Українська Вікіпедія переборола рубіж в 300 тисяч статей

Наразі відомо, що в українській версії онлайн енциклопедії Wikipedia зареєстроване чергове досягнення – 23 грудня був подоланий рубіж в третину мільйона статей, доступних українською мовою. Стаття «Симфонія № 40 (Моцарт)», створена о 21 годині 13 хвилині 23 грудня 2011 року, стала 333 333-й в української Wikipedia. Її автор – користувач A1. Під цим ім’ям в Wikipedia пише український композитор Андрій Бондаренко.

Зараз українська Wikipedia займає 14 місце по кількості статей серед усіх 282 мовних розділів. При цьому, в україномовній Wiki зареєстровано близько 120 тисяч користувачів, дві тисячі з котрих є активними, тобто вони здійснили за останній місяць принаймні один запис. Очікується, що протягом грудня в українській Wikipedia буде переглянуто 50 млн. сторінок.

[highlight color=”yellow”]Нагадаємо, рубіж в 100 тисяч статей українська Wikipedia переборола в березні 2008 року, для чого її редакторам знадобилося чотири роки. [/highlight]За два наступні роки було написано ще сто тисяч статей, а 31 серпня 2011 року була опублікована 300-тисячна стаття. Також у лютому поточного року за активністю авторів український розділ енциклопедії обігнав фінський, а в липні – норвезький.

Раніше повідомлялося, що онлайнова енциклопедія Wikipedia заявила про падіння інтересу до свого проекту. Сьогодні в інтерв’ю агентству Associated Press засновник і керівник цього проекту Джиммі Уельс заявив, що проблема набору нових і втримання старих редакторів для Wikipedia стоїть дуже гостро, тому що відтік редакторів перевищує їхній приплив.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top