Now Reading
Кращі будівельники стіни між владою і суспільством

Кращі будівельники стіни між владою і суспільством

5 українських міністрів отримали антипремію «Кращий будівельник стіни між владою і суспільством»

Дмитро Табачник, Сергій Тігіпко, Андрій Клюєв, Михайло Кулиняк та Микола Присяжнюк потрапили в ТОП-5 «будівельників стіни між владою і громадськістю»

Такі результати були оприлюднені на презентації «Загальнонаціонального звіту з моніторингу формування громадських рад при центральних та місцевих органах виконавчої влади», у роботі якого брав участь Український незалежний центр політичних досліджень.
Метою звіту було показати, як органи влади виконали урядову постанову щодо створення громадських рад.

Результати моніторингу – на сьогодні лише при 37 центральних органах виконавчої влади з 78 сформовані громадські ради. Про це повідомив Михайло Лациба, керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень.

Експерт зазначив, що серед міністерств був проведений рейтинг сприяння щодо створення громадських рад. Список формувався відповідно за 5 критеріями: дотримання термінів формування громадських рад, прозорість роботи ініціативної групи, демократичність у проведенні установчих зборів, наявність необхідних документів на офіційному сайті органу влади, сприяння з боку органу влади у формуванні громадської ради.

Найкращі показники у міністерств, які очолюють Михайло Єжель, Віктор Балога, Олександр Лавринович, Костянтин Грищенко і Борис Колесников.

“А ось міністрів п’яти відсталих міністерств ми вважаємо доцільним нагородити кельмою – символічною антипремією за якісну побудови стіни між владою і громадськістю. Нагороди будуть передані цим міністрам”, – сказав Михайло Лациба.

Джерело інформації: Український незалежний центр політичних досліджень

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top