Now Reading
Україна в десятці лідерів по поширенню спаму

Україна в десятці лідерів по поширенню спаму

Лабораторія Касперского опублікувала звіт, згідно з яким доля небажаної пошти (спаму) в поштовому трафіку в червні 2011 року збільшилася на 0,4% в порівнянні з травнем 2011 року, і склала 83,3%.

Як повідомили в прес-службі компанії Лабораторія Касперского, лідером серед країн-джерел спаму стала Індія. З території цієї країни було поширено 16,35% ( 5%) усієї сміттєвої пошти. Україна в цьому рейтингу зайняла десяте місце.

Світова загальна частка листів з шкідливими вкладеннями в червневому поштовому трафіку зменшилася на 0,3% в порівнянні з минулим місяцем і склала 3,8%, говориться в звіті.

Доля фішингових листів в загальному поштовому потоці в порівнянні з травнем не змінилася і склала 0,02%.0 Об’єктами основного інтересу фішерів в червні були PayPal і eBay. Значно зросла доля фішингових атак на соціальні мережі Habbo ( 6,25%) і Facebook ( 4,07%). Крім того, в найближчому майбутньому експерти прогнозують ріст інтересу спамерів до соціальної мережі Google +.

Також червень 2011 року був відмічений продовженням активної боротьби із спамерами. Так, компанія Microsoft, якій ще у березні вдалося спільно із спецслужбами США відключити ботнет Rustock, планує вести судове переслідування громадян Російської Федерації, підозрюваних в створенні і управлінні Rustock, включаючи можливу ініціацію справи у рамках російської правової системи. В той же час в Японії, завдяки прийняттю ряду законодавчих ініціатив, створення, поширення, купівля і зберігання шкідливих програм, а також поширення порнографічного спаму тепер вважається кримінальним.

See Also
blank

Спамери традиційно використовують інтерес користувачів до подій, що мають широкий громадський резонанс, у своїх корисливих цілях. Зокрема, в червні вони пропонували користувачам безкоштовні квитки на сеанси останнього фільму про Гаррі Поттера. Велика кількість спам-рассылок була приурочена до річниці смерті Майкла Джексона, померлого 25 червня 2009 року. Так, наприклад, ряд повідомлень містили “сенсаційну новину” про те, що король поп-музики не помер, а за текстом йшли посилання на сайти з шкідливим файлом, що дає можливість видаленого управління зараженим.

Нагадаємо, в квітні повідомлялося, що за підсумками 2010 Україна увійшла до десятки європейських країн з найбільшою кількістю посилань на підробні веб-сайти і спаму, що розсилається організованими мережами спам-зомбі, свідчать дані звіту Symantec про загрози інтернет-безпеки.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top