Now Reading
Під Києвом з розмахом відсвяткують Покрову

Під Києвом з розмахом відсвяткують Покрову

14, 15, 16 і 17 жовтня в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде масштабне і видовищне святкування Покрови та Дня захисників і захисниць України. На гостей чекає яскрава шоу-програма на історичну тематику з кінно-трюковими виступами, давньослов’янськими розвагами та майстер-класами. А ще: прогулянки на конях, музеї та експозиції, смачні страви з багаття і багато цікавого з життя справжнього, живого середньовічного міста.
В Україні здавна шанували свято Покрови. Зародилось воно у Х столітті, за часів Київської Русі та пов’язане з порятунком візантійців, яких вкрила «покровом» Богородиця в Царгороді (Константинополі). Пізніше 14 жовтня стали відзначати ще й День українського козацтва. А з 2015 року цей день став державним святом – Днем захисників і захисниць України.

Приїхавши до Древнього Києва 14, 15, 16 і 17 жовтня, гості здійснять подорож у часі на тисячу років назад, в епоху Київської Русі, у часи, коли зароджувалася слава нашої держави, формувався і гартувався бойовий дух билинних богатирів – захисників нашої країни.

Гості Князівства потраплять до справжнього, живого середньовічного міста – Києва – столиці Київської Русі у часи її розквіту. Адже тут на території понад 20 га відтворюється Київ V-ХIII століть у реальному масштабі, з повною історичною достовірністю, а також відроджується атмосфера Київської Русі. Гості Древнього Києва побачать шедеври середньовічної архітектури та зможуть відвідати музеї та експозиції.

У ці дні пройде видовищна театралізована програма на історичну тематику за участю билинних богатирів і коней рідкісних стародавніх порід.
Святкування розпочнеться з урочистого параду прапорів князів Київської Русі з виїздом кінної дружини та привітання самого князя київського Володимира Великого. Потім гостей запросять взяти участь в урочистій хресній ході до відтвореної Василівської церкви Х століття. 14 жовтня в цьому унікальному храмі пройде святковий молебень за Україну. Після богослужіння відвідувачі зможуть насолодитися інтер’єром середньовічного дерев’яного храму і поставити свічку за рідних і близьких.

Справжнім подарунком до свята від кінного каскадерського театру Древнього Києва стануть костюмовані лицарські турніри зі стародавніх кінних бойових мистецтв із використанням різних видів середньовічної зброї. Гості будуть вражені яскравими виступами з елементами середньовічних боїв та трюками у виконанні кращих українських кінних каскадерів у тандемі з унікальними кіньми історичних порід.

Відвідувачі долучаться до обрядів наших пращурів і познайомляться з історією і традиціями кочових народів, постійних супутників Київської Русі.
До самого вечора відвідувачів чекає яскравий калейдоскоп середньовічних розваг. Гості будуть не просто спостерігати за дійством, а й зможуть взяти участь у веселих іграх та конкурсах, танцювальних флеш-мобах і запальних хороводах.
У Князівстві можна опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (050) 385-20-35 та (044) 461-99-37. І вже з першого заняття ви почнете осягати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!
Одне з див Древнього Києва – «жива» колекція коней рідкісних історичних порід, зібраних з усього світу в стайні Древнього Києва. До коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними і навіть здійснити кінну прогулянку верхи або в екіпажі.

У Древньому Києві кожен відчує себе справжнім мешканцем Київської Русі. У середньовічному тирі гості навчаться стріляти з лука, а на княжому монетному дворі – карбувати монети з давньою технологією. У Княжій костюмерній гості вдягнуть наряди часів Київської Русі та зможуть влаштувати незабутню фотосесію для соц.мереж. В гостях у знахарки-волхвині за чашкою трав’яного настою можна доторкнутися до древніх таємних знань. У середньовічній крамниці та на ярмарку майстрів гостей чекають оригінальні сувеніри ручної роботи. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

See Also
blank

Скуштувати дуже смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищі, можна на Середньовічній кухні та в альтанках на свіжому повітрі.
Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч (за попереднього бронювання).

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться близько 13:30 і триватиме орієнтовно до 19:00.

В програмі можливі зміни.
Програма буде проходити з дотриманням заходів карантинного режиму.
Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.
Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».
Ціна квитка: повний квиток для дорослого -250 грн, для пенсіонерів і студентів – 150 грн, Для дітей шкільного віку – 100 грн, для дошкільнят – безкоштовно.
Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top