Now Reading
Під Києвом пройдуть масові кінні баталії

Під Києвом пройдуть масові кінні баталії

7 і 8 серпня в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде кінно-історичний фестиваль «Билини Древнього Києва». На гостей чекає насичена програма з виставами за мотивами стародавніх билин, кінно-трюкові шоу, виступи з древніх бойових мистецтв, масові кінні атаки, колоритні середньовічні розваги, майстер-класи, страви, приготовані на вогнищах, катання на конях та багато цікавого з життя Київської Русі.

7 і 8 серпня Князівство Київська Русь запрошує здійснити незабутню подорож у часі в епоху Середньовіччя і провести вихідні по-справжньому цікаво та пізнавально.

Протягом двох фестивальних днів гостей Древнього Києва чекає видовищна театралізована програма на історичну тематику за участю великої кількості богатирів і унікальних породистих коней.

7 і 8 серпня програма розпочнеться близько 13:30 з урочистого відкриття за участю історичних персонажів, параду княжих прапорів і вражаючого виїзду кінної дружини.

Потім на великому ристалищі Древнього Києва перед гостями оживуть давньослов’янські билини, що в яскравій формі повідають про життя наших пращурів. У видовищних постановках відвідувачі фестивалю побачать безліч сюжетів з історії Київської Русі, поглиблять свої знання про дохристиянську добу нашої землі, дізнаються про легендарних історичних постатей, що відіграли доленосні ролі в розвитку нашої країни. Серед них засновники Києва Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь, святий Андрій Первозваний, князі Аскольд, Віщий Олег, Ігор, Святослав, Мстислав, Володимир, княгиня Ольга і багато інших.
Також гості побачать реконструкції елементів середньовічних кінних битв з використанням середньовічної зброї. Досвідчені актори-каскадери вразять глядачів видовищними трюками верхи на конях і володінням середньовічною зброєю: луками, мечами, списами. Також гості побачать кінні кавалькади, вогняні ефекти, кавалерійські сходи та граціозні кінні роз’їздки.

На фестивалі глядачі долучаться до обрядів наших пращурів і познайомляться з культурою постійних супутників Київської Русі – кочових народів.

У виставах візьме участь кілька десятків коней рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Деяких з них в Україні більше ніде не зустріти, адже вони були завезені в Україну в єдиному екземплярі. Всі бажаючі зможуть підійти до цих прекрасних тварин, погладити їх, сфотографуватися з ними, проїхати на них верхи або в екіпажі.

У суботу, 7 серпня, з 20:00 на Дитинці Древнього Києва гостей чекає феєрична нічна програма з вогняними спецефектами та стрільбою палаючими ядрами з требушету – єдиного діючого в Україні величезного облогового знаряддя.

Гості відчують себе не просто глядачами, але зможуть зануритися в життя середньовічного міста. Дорослих і дітей запросять взяти участь у стародавніх розвагах, хороводах, танцювальних флеш-мобах і майстер-класах. Також можна буде постріляти з лука, викарбувати монету «на щастя», вдягнути вбрання часів Київської Русі, відвідати музеї та експозиції на території. В гостях у знахарки-волхвині за чашкою трав’яного чаю можна долучитися до давніх таємних знань. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло». У середньовічних крамницях можна вибрати на пам’ять оригінальні сувеніри ручної роботи.

На Середньовічній кухні можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах, як за стародавніми, так і за сучасними рецептами.
Якщо є бажання продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, можна залишитися на ніч в комфортабельних кімнатах (при попередньому бронюванні).

У Князівстві можна і самому опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (050) 385-06-14, (050) 385-20-35. І вже на першому занятті можна керувати конем і влучно стріляти з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!
Фестиваль «Билини Древнього Києва» подарує захоплюючу подорож крізь століття!

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00, програма розпочнеться о 13:30. Закінчення програми: в суботу, 7 серпня, о 21:00; в неділю, 8 серпня – о 19:00.
* В програмі можливі зміни.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 250 грн, для пенсіонерів і студентів – 150 грн, для школярів – 100 грн, дошкільнятам – безкоштовно.
Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.
Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».
Детальна інформація: www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top