Now Reading
Під Києвом масштабно відзначать Івана Купала

Під Києвом масштабно відзначать Івана Купала

6, 10 і 11 липня в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде масштабне святкування Івана Купала за стародавніми традиціями, з насиченою шоу-програмою і кінно-трюковими постановками, унікальною реконструкцією древніх обрядів, стрільбою з требушету вогняними ядрами, видовищним спалюванням опудала та хороводами навколо нього.

Дуже символічно відзначати Купала саме в Князівстві Київська Русь, адже це свято бере свій початок саме з далеких часів більш ніж тисячолітньої давності. У місці, де відтворюється столиця великої держави Київська Русь – Древній Київ X століття. Тут також відтворюється атмосфера і дух тої славної епохи.

Розпочнеться святкування в купальську ніч 6 липня о 18:00 і продовжиться вихідними 10 і 11 липня. Мешканці Древнього Києва запрошують приєднатися до традиційних слов’янських розваг, ігор, конкурсів і древніх обрядів. На гостей чекають герої казок і билин, купальські ворожіння, стрибки через багаття, великий хоровод навколо Лісового озера і автентичні обрядові пісні. Тільки в Князівстві можна буде побачити захоплюючу кінну програму і кінний турнір, легенду «Про Микулу Селяниновичу», реконструкцію давньослов’янського весілля, а також цікаві обряди, такі як: обряд ворожіння на чобіт Водяного, обряд купальського дерева, спалювання образ і багато інших.

Ну, і яке ж свято без купальських вінків? Тільки в Князівстві гостей чекає майстер-клас із плетіння і пускання вінків на воду. І все це при світлі багать і факелів, у повному зануренні у часи Середньовіччя.

Вечірня програма буде запальною, в прямому сенсі слова! З настанням сутінків у Древньому Києві запалять багаття. Гості зможуть спалити негатив і оновитися, стрибнувши через багаття – по одному або парами, якщо хочуть знайти свою любов. Кульмінацією вогняної феєрії стане спалювання купальського опудала. З цією великою солом’яною лялькою згорять усі негаразди, а веселі хороводи навколо багаття подарують небувалий заряд позитиву.
6 та 10 липня днем ​​на гостей чекає яскрава вечірня програма зі стрільбою вогняними ядрами з требушету, а пізно вночі – середньовічна дискотека на містичному Лісовому озері.

У Древньому Києві кожен зможе обрати заняття до душі. У середньовічному тирі можна навчитися влучно стріляти з лука, на монетному дворі – карбувати монети за давньою технологією, а в Княжій костюмерній – вдягати в вбрання часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію. В гостях у знахарки-волхвині можна доторкнутися до древніх таємних знань і скуштувати трав’яних напоїв по забутих рецептам. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності та протяжності. У середньовічних крамницях можна вибрати на пам’ять оригінальні сувеніри ручної роботи.

На Середньовічної кухні можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах, як за стародавніми, так і за сучасними рецептами.
При бажанні продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, можна залишитися на ніч у комфортабельних кімнатах (за попереднього бронювання).
Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00. Початок програми 6 липня – близько 18:00 в релакс-форматі та з 20:00 в повному режимі, 10 і 11 липня – близько 14:00.
Завершення програми:
– в купальську ніч з 6 на 7 липня і 10 липня – о 01:00, з 01:00 до 02:00 – середньовічна дискотека;
– 11 липня – о 19:00.
* В програмі можливі зміни.

Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

* Краща дорога своїм автомобілем – через місто Обухів, яка вказана на сайті Князівства в розділі «Контакти». GPS-навігатори часто вказують дорогу не через Обухів, їй слідувати не рекомендується.

Вартість вхідних квитків:

  • повний квиток для дорослого: 6 липня – 200 грн, 10 і 11 липня – 250 грн.
  • для пенсіонерів і студентів – 150 грн,
  • для дітей шкільного віку: 6 липня – 80 грн, 10 і 11 липня – 100 грн.
  • для дошкільнят – безкоштовно.
  • Детальна інформація на сайті: parkkyivrus.com і за тел. (050) 385-20-35.
Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top