Now Reading
Під Києвом відбувся відкритий чемпіонат України з середньовічного бою «Зов героїв»

Під Києвом відбувся відкритий чемпіонат України з середньовічного бою «Зов героїв»

22-23 травня 2021 року в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь», Київська обл., с. Копачів) відбувся фестиваль середньовічного бою «Зов героїв».

Цей, без перебільшення, найвидовищніший фестиваль цьогорічної весни зібрав у Древньому Києві найсильніших бійців із різних куточків України, щоб у справжніх повноконтактних баталіях помірятися силами та обрати найкращого.
Середньовічний бій в останні роки набирає величезну популярність у всьому світі. Адже це бойове мистецтво поєднує неймовірне видовище, спортивний азарт, історичну вірогідність і середньовічну романтику.
Нагадаємо, що бійці Збірної України з середньовічного бою – багаторазові чемпіони світу.

Змагання проходили за правилами середньовічного бою, у форматі одиночних поєдинків і групових боїв. Відбувалися навіть жіночі поєдинки.
Спортсмени у важких металевих обладунках, таких самих, що використовували воїни часів Середньовіччя, показали свою доблесть у боях справжньою середньовічним зброєю, виготовленою за історичними зразками. Це були не постановочні бої, а справжні середньовічні битви! В безкомпромісних середньовічних баталіях спортсмени з’ясовували, хто з них гідний звання найсильнішого лицаря України.

У перервах між боями проходила розважальна програма, що знайомила гостей фестивалю з історією середніх віків, доповнювалась конкурсами, іграми, а також виступами кінно-трюкового театру Древнього Києва.
Незабутніх вражень гостям додали шедеври дерев’яного зодчества, що відтворені в Древньому Києві, древньослов’янський колорит і незабутня атмосфера Середньовіччя.

В неділю, 23 травня, відбулось урочисте нагородження переможців.
Щиро вітаємо переможців у дисциплінах:

«Щит та меч»
1 місце — Данілейко Даніель,
2 місце — Робак Борис,
3 місце — Капустинський Ярослав.

Групові бої:
1 місце – команда «Отроки Вітовта»,
2 місце — команда «Велика Волинь,
3 місце – команда «Житомир».

Фестиваль середньовічного бою «Зов героїв» закінчився. Але для тих, хто цікавиться історією середньовіччя, культурою та традиціями нашої країни, Древній Київ у Князівстві Київська Русь підготував інші цікаві заходи:

See Also
blank

  • 29-30 травня – Святкування Дня Києва;
  • 5-6 червня – Відкритий чемпіонат України з верхової стрільби з лука «Київська Русь» на кубок князя Володимира.

Щовихідних у Древньому Києві в Князівстві Київська Русь на відвідувачів чекає знайомство з історією Київської Русі в справжньому, живому середньовічному місті. А також безліч давньослов’янських розваг, музеї та експозиції, прогулянки на конях, смачні страви з багаття, майстер-класи з народних ремесел, екстремальні атракціони.

Для тих, хто бажає долучитися до живої історії нашої землі, нагадуємо, що у Древньому Києві відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання (джигітовка) і верхова стрільба з лука. Тут відкрито школу кінних лучників, заняття в якій проводять досвідчені інструктори — спортсмени Всеукраїнської федерації верхової стрільби з лука. Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (044) 461-99-37, (050) 385-20-35. І вже на першому занятті можна навчитися керувати конем і влучно стріляти з лука. Долучайтесь до бойових традицій наших пращурів!

Детальніше: www.parkkyivrus.com

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top