Now Reading
Комітет Ради рекомендував розширити повноваження поліції

Комітет Ради рекомендував розширити повноваження поліції

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує розширювати повноваження поліції щодо використання електрошокера.

Йдеться про законопроєкт №4375, повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Голова Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейський уповноважений застосовувати електрошокові пристрої для відбиття нападу на поліцейського, іншу особу і/або об’єкт, що знаходиться під охороною і для відбиття нападу тварини, що загрожує життю і здоров’ю особи або поліцейського.

За його словами, практика застосування показала, що зазначені підстави не повною мірою враховують всі можливі випадки застосування таких спеціальних засобів.

«Це стосується затримання особи, яка надає збройний опір або намагається втекти з-під варти; затримання озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї та інших предметів, що загрожують життю чи здоров’ю людей, в тому числі поліцейського»,

йдеться в повідомленні.

Підкомітет з питань діяльності органів правопорядку висловив кілька зауважень до закону, зокрема, про доцільність застосування поліцейськими електрошокових пристроїв до людей з серцево-судинними захворюваннями та вагітним жінкам.

See Also
blank

«Члени комітету висловили свої зауваження щодо доцільності надання права поліцейським застосовувати електрошокові пристрої, зокрема, при вчиненні адміністративних правопорушень… Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити законопроект №4375 на доопрацювання» –

зазначено в повідомленні.
Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top