Now Reading
У Раді зареєстрували законопроєкт про денонсацію Харківських угод

У Раді зареєстрували законопроєкт про денонсацію Харківських угод

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, яким денонсуються укладені у 2010 році з Росією Харківські угоди, який досі мають статус чинних.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Законопроєкт поданий депутатами від «Слуги народу» – авторами документа вказані члени Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Аліксійчук та Олег Дунда.

Законопроєктом № 0095 «Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» передбачається денонсація Харківських угод. Це означає, що Україна в односторонньому порядку припинить їх дію, одночасно зобов’язавши Кабінет міністрів і Міністерство закордонних справ проінформувати Російську Федерацію про денонсацію угоди.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 11 березня розглядали стратегію деокупації та реінтеграції анексованого Криму.

У цьому контексті СБУ доручили провести перевірку по кожному з 239 депутатів ВР, які голосували у 2010 році за ратифікацію «Харківських угод» – коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ. На думку РНБО, саме ці дії створили ґрунт для захоплення півострова Росією.

Прокоментуй!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Scroll To Top