Україна повністю переходить на європейські стандарти контролю якості продуктів харчування
Це стосується всіх суб’єктів господарювання – виробників і операторів харчового ринку.
З 2017 року систему НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points — аналіз ризиків і критичні контрольні точки) повинен впровадити великий бізнес, а до 2019-го – всі суб’єкти господарювання, заявив глава Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа , повідомляє allukraine.co.ua з посиланням на “Укрінформ”.
За його словами, поки не все в цьому напрямку йде рівно, проте на сьогодні вже реалізовано 30-40% необхідних системних змін. Завдяки новій редакції закону “Про основні засади та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” об’єднані ветеринарна і санітарна складові, що відповідає сучасним вимогам.
Нагадаємо, що в минулому році відповідний Закон України прийняла ВРУ в рамках євроінтеграції національного законодавства, без якої неможливе підписання “Угоди про асоціацію”.